Geschreven door Sanne op 14 december 2018

U zeggen, dat betekent trakteren

En dan ben je ineens ‘Koningin Klantgeluk’… Het overkwam mij nadat ik in september 2018 solliciteerde op de openstaande vacature. Al eens eerder zag ik deze vacature voorbij komen, maar in verband met mijn toenmalige studie kwam het niet goed uit. Blijkbaar moest het nu toch zo zijn!

Geheel blanco ben ik mijn eerste weken in gegaan. Wat betreft klantcontact heb ik inmiddels al een aantal jaar ervaring opgedaan vanuit de retail, wat ik daar altijd het fijnst vond was het vele klantcontact. Vooral persoonlijk, maar ook via de telefoon of mail. Wanneer iemand tevreden de winkel verliet, dan was mijn doel bereikt. Klant blij, ik dus ook blij! Bij Verbonden zie ik de klant niet meer face-to-face zoals in de winkel. Gelukkig heb ik nog wel veel contact via de telefoon, chat en mail. Ook hierin is het mijn doel de klant blij te maken.

Bij Verbonden gaat dat toch heel anders dan binnen de retail. In de winkel was het naar mijn idee meer inspiratie opdoen en vanuit daar eventueel actie ondernemen. Bij Verbonden komen de meeste klanten met gerichte vragen over onze diensten, het instellen van toestellen of wanneer afgenomen pakketten aangepast of uitgebreid mogen worden. Een leuke manier van werken, waarbij geen enkel gesprek hetzelfde is.

Wat betreft alle technische aspecten binnen Verbonden had ik vooraf geen enkele kennis opgedaan. Oftewel, ik heb alles maar op mij af laten komen. In zo’n eerste periode hoor je termen waar je vooraf nog nooit van gehoord had. Laat ik er een paar noemen: portering, belplannen, VoIP modules en nog veel meer. Laat staan alle telefoontoestellen waarmee we werken… Goed, hoe graag je het ook zou willen, al deze informatie kan je natuurlijk nooit in een dag begrijpen en toepassen. Gelukkig heb ik Iwan en Linda in de buurt, mocht ik hun hulp nodig hebben dan kan ik ze op elk moment aan hun mouw trekken.

Na de eerste week vooral mee gekeken en geluisterd te hebben, mocht ik in de tweede week de eerste ‘kleine’ dingen oppakken. De eerste offertes, mailtjes en chats vlogen de deur uit. Het fijne aan deze taken is dat, mocht ik toch nog ergens aan twijfelen, ik altijd tussendoor mijn collega’s kan vragen. En dat is voor mij beste manier om het te leren, door het daadwerkelijk te doen!

Ook viel ik in mijn tweede week gelijk al met mijn neus in de boter! Huismasseur Henry kwam namelijk langs om ons allemaal te voorzien van een ontspannende massage. Zeg nou zelf, dit wil toch iedereen op zijn werk? Ik kan je verklappen, het is echt een aanrader!

Daarna, op vrijdag 12 oktober 2018 stond er een dag ‘remote werken’ op de planning. We zijn toen met zijn vieren gaan werken vanuit Groningen, bij VoIPGRID op het kantoor om precies te zijn. Voor mij de ultieme kans om erachter te komen hoe goed onze diensten werken, ook buiten ons eigen kantoor. Ik vond dit ontzettend leuk om mee te maken. Dit laat maar weer eens zien dat we niet gebonden zijn aan ons kantoor en dus eigenlijk overal ons werk uit kunnen voeren. Dit brengt natuurlijk vele leuke kansen met zich mee. En dit alles met dezelfde bereikbaarheid voor de klant!

U zeggen, dat betekent trakteren

Wat het werken bij Verbonden zo leuk maakt is natuurlijk niet alleen de tweewekelijkse massage. Het team is echt ontzettend gezellig. Ons team bestaat uit allemaal jonge, hardwerkende mensen. Dit zorgt ervoor dat er een fijne sfeer is, je ook even je zinnen kunt verzetten door middel van FIFA (al bemoei ik mij daar niet echt mee, ik wil thuis niet concurrent worden voor mijn vriend) en wordt er de nodige onderlinge humor gedeeld omtrent bepaalde “viral” youtube fragmenten (klik hier voor mijn ultieme favoriet).

Komende weken ga ik heel hard mijn best doen om alle nieuwe informatie te leren begrijpen en toe te passen. Wie weet spreken we elkaar binnenkort via de mail, chat of telefoon!

Ohja, mocht je je nog afvragen waar de titel naar verwijst? Naar het feit dat ik via de telefoon u zei tegen een klant… En dus moest ik trakteren, oeps! Ik ben bang dat dit nog wel vaker gaat gebeuren. Al geloof ik niet dat mijn collega’s hier problemen mee gaan hebben.