Hoi! Ik ben Henrieke

Het papiertje van mijn studie vormgeving aan Academie Minerva was bijna binnen, dus werd het tijd om mij te oriënteren op mijn droombedrijf. VORM2 kende ik al van een eerdere stage sollicitatie (alleen ging ik toen naar een ander bedrijf, sorry!) maar het Vorm2-werk bleef in mijn hoofd zitten.

Ik hoor sinds een aantal maanden bij TOV!

Toen ik de vacature las voor “DTP-er met vormgevershart” wist ik het dus direct: dit is wat ik zoek! En hoewel ik VORM2 al kende, was TOV nieuw voor mij. Ik las over een bedrijf die het anders doen. Geen bazen, iedereen gelijk. Ik werd direct enthousiast, tijd voor actie.

Solliciteren bij TOV

Na mijn sollicitatie per mail werd ik vrij snel uitgenodigd. Op naar het sollicitatiegesprek aan de lunchtafel. Nu klinkt dat misschien eng, maar het voelde helemaal niet als sollicitatiegesprek.

Net na de kennismaking en het sollicitatiegesprek werd ik – gelukkig – gebeld of ik een meeloopdag wilde draaien. Sfeer proeven, kijken of het van beide kanten klikt en bepalen of ik de juiste skills heb. Na de meeloopdag was ik alleen maar enthousiaster en gelukkig kreeg ik al snel het verlossende bericht. Ik was aangenomen!

De manier van solliciteren heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je direct de sfeer kunt proeven. Er zullen weinig verrassingen zijn als je aangenomen wordt, je ziet direct wat je te wachten staat.

Het nadeel kan zijn dat het best intens is om direct aan een volle lunchtafel te zitten met al jouw toekomstige collega’s. Terwijl je een mega Italiaanse bol aan het eten bent, 20 paar ogen op je gericht staan en je eigenlijk niet wil praten met een volle mond. Maar door deze manier van solliciteren en het bieden van een meeloopdag is het werken bij TOV precies wat ik had verwacht.

Mijn eerste dagen bij TOV

Mijn eerste weken (maanden) bij TOV zijn werkelijk voorbij gevlogen. Op mijn eerste dag werd ik welkom geheten met een welkomstpakket. Daarin zat het TOV-Draaiboek (ik had de primeur), notitieblokken, de enige echte SOXS-sokken en natuurlijk TOV-merchandise. Alles wat ik nodig had om goed te kunnen starten.

Ondertussen had ik al de nodige vragen en je kunt merken dat TOV dat gewend was. Dankzij het nieuwe draaiboek werden deze allemaal beantwoord en was ik meteen op de hoogte van de nodige ins en outs, wie ik waar voor nodig heb en handige informatie.

Mijn werkdag

Mijn werkdag begint vaak met de dagstart. Samen met Iwan, Han en Olaf duiken we een vergaderhok in en bespreken wat we die dag gaan doen.

Ik werd direct in het werk betrokken en voelde me daardoor vrij snel onderdeel van het team. Dat is prettig. Mijn eerste uitdaging was het opmaken van de nieuwsbrief voor Weekendschool Baljée, een folder die we twee keer per jaar maken. Gekenmerkt door veel kleur, rijke vormen en leuke verhalen. Erg leuk om mijn avontuur bij VORM2 mee te beginnen.

Daarna kon ik beginnen aan het personeelsblad van Meijer en de eerste ontwerpen voor websites. We ontwerpen websites in Figma, waar ik nog geen ervaring mee had. Gelukkig kreeg (en krijg) ik de ruimte om te leren en mijn vaardigheden te ontwikkelen. Een vraagbaken als Han die Figma door en door kent is ook erg prettig.

Het leuke aan een functie als vormgever vind ik de diversiteit van het werk. De ene dag ontwerp ik beelden voor socials, terwijl ik de andere dag bezig ben met het opmaken van drukwerk en het uitwerken van huisstijlen.

Cappucci-no

Al met al is de sfeer bij TOV een van de leukste dingen van het werken hier. Het is fijn om te merken dat het niet alleen om het werk draait, maar dat er ook veel ruimte is om leuke dingen te doen en te leren.

Als ik dan tóch een minpunt moet benoemen: als cappuccino liefhebber was ik direct verkocht toen ik in de vacature las dat hier goede cappuccino is. Alleen is die er niet (meer), maar hé … als dit de enige minpunt is, dan is het zo slecht nog niet! 😉