Hoi! Ik ben Henrieke.

Het papiertje van mijn studie vormgeving aan Academie Minerva was bijna binnen. Dit betekende voor mij dat het tijd werd om om mij heen te kijken naar leuke bedrijven. Ik kwam vrij snel uit bij VORM2. Ik kende hen al van een eerdere stage-sollicitatie (alleen koos ik destijds niet voor hen, sorry!) en het Vorm2-werk bleef in mijn hoofd zitten. De link was gelegd, de brief was getypt en de showcase was gevuld. Solliciteren maar!

Ik maak deel uit van TOV!

Toen ik de vacature las voor “DTP-er met vormgevershart” wist ik het direct: dit is wat ik wil en zoek! En hoewel ik VORM2 dus al kende, was TOV nieuw voor mij. Ik heb me ingelezen over een organisatie die het anders aanpakt: geen bazen, platte organisatie, remote werken, veel teamplay en teamwork. Dit voelde goed en ik was enthousiast, tijd voor actie dus!

Solliciteren bij TOV.

Na mijn sollicitatie per mail werd ik vrij snel uitgenodigd. Op naar het sollicitatiegesprek aan de lunchtafel. Dat klinkt misschien eng, maar het voelde helemaal niet als sollicitatiegesprek. De insteek van deze lunch is om ook meteen te ervaren of iemand bij het team past, works both ways. Natuurlijk ben je altijd wel iets gespannen voor een kennismaking als deze – al herkauwend op een Italiaanse bol met humus en kipfilet – maar ik vond het meteen wel prettig.

Net na de lunch en het sollicitatiegesprek werd ik – gelukkig – gebeld of ik een meeloopdag wilde draaien. Sfeer proeven, kijken of het van beide kanten klikt en bepalen of ik de juiste skills heb. Na de meeloopdag was ik alleen maar enthousiaster en gelukkig kreeg ik snel het verlossende bericht. Ik was aangenomen en maakte nu deel uit van TOV.team. Woehoooooo!

De manier van solliciteren heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je direct de sfeer proeft, letterlijk en figuurlijk. Er zullen weinig verrassingen zijn als je aangenomen wordt, je ziet direct wat je onder andere te wachten staat.

Het nadeel kan zijn dat het best intens is om direct aan een volle lunchtafel te zitten met al jouw toekomstige collega’s. Terwijl je dus die Italiaanse bol aan het eten bent, 20 paar ogen op je gericht staan en je eigenlijk niet wil praten met een volle mond. Maar door deze manier van solliciteren en het bieden van een meeloopdag kreeg ik wel inzage in mijn toekomstige baan.

Mijn eerste dagen bij TOV.

Mijn eerste weken (maanden) bij TOV zijn werkelijk voorbij gevlogen. Op mijn eerste dag werd ik welkom geheten met een welkomstpakket. Daarin zat het TOV-draaiboek (ik had de primeur), notitieblokken, de enige echte SOXS-sokken en natuurlijk TOV-merchandise. Alles wat ik nodig had om goed te kunnen starten.

Ondertussen had ik al de nodige vragen en je kunt merken dat TOV daar aandacht aan schenkt. Dankzij het nieuwe draaiboek werden grotendeels alle vragen beantwoord en was ik meteen op de hoogte van waar ligt wat, wie ik waar voor nodig heb en handige informatie over bijvoorbeeld salariszaken.

On the job!

Mijn werkdag begint vaak met een dagstart. Samen met Iwan, Han en Olaf duiken we een vergaderhok in en bespreken wat we die dag en week gaan doen.Welke nieuwe klussen zijn er binnengekomen. We plannen de werkzaamheden in en verdelen de opdrachten.

Ik werd direct overal bij betrokken en voelde me daardoor vrij snel onderdeel van het team. Dat is prettig. Mijn eerste uitdaging was het opmaken van de nieuwsbrief voor Weekendschool Baljée, een item die we twee keer per jaar maken. Gekenmerkt door veel kleur, rijke vormen en leuke verhalen. Erg leuk om mijn avontuur bij VORM2 mee te beginnen. De kaders zijn al gemaakt voor deze klant, maar toch heb ik de vrijheid om hierin te schakelen en een tov eindproduct te realiseren.

Ook werk ik samen met Olaf aan het personeelsblad van Meijer en zet ik ontwerpen op voor websites. We ontwerpen websites in Figma, waar ik nog geen ervaring mee had. Gelukkig kreeg (en krijg) ik de ruimte om te leren en mijn vaardigheden te ontwikkelen. Een vraagbaken zoals Han die Figma door en door kent is ook erg prettig. De tijd voor ontwikkelen is dus ook beschikbaar. Heel cool.

Het leuke aan een functie als vormgever vind ik de diversiteit van het werk. De ene dag ontwerp ik beelden voor socials, terwijl ik de andere dag bezig ben met het opmaken van drukwerk en het uitwerken van huisstijlen.

Cappucci-no.

Al met al is de sfeer bij TOV een hele belangrijke factor voor mij. Het is fijn om te merken dat het niet alleen om het werk draait, maar dat er ook veel ruimte is om leuke dingen te doen en te leren. Daarnaast kan ik binnen TOV doorgroeien als vormgever. Deze kansen krijg ik ook. Inmiddels krijg ik al meer verantwoordelijkheid en daarmee raak ik alleen maar meer enthousiast.

Als ik dan tóch een minpunt moet benoemen: als cappuccino liefhebber was ik direct verkocht toen ik in de vacature las dat hier goede cappuccino is. Alleen is die er niet (meer), maar hé … als dit de enige minpunt is, dan is het zo slecht nog niet! 😉 Gelukkig hebben we wel heerlijke eigen koffie!