Geschreven door Henk op 2 augustus 2018

De avonturen van Henk als front-end tovenaar

Na het behalen van mijn HBO-diploma was het tijd om een plek te vinden waar ik me verder door kon ontwikkelen tot de professional die ik graag wil zijn. Tijdens het zoeken naar geschikte vacatures, kwam ik ook de ‘Front-end Tovenaar’ vacature tegen van TOV.team. Alleen die benaming zegt al veel over het bedrijf en ik was direct enthousiast!

Hoe heeft Henk zijn eerste weken als TOV’er ervaren?

Tijdens mijn opleiding Communication & Multimedia Design ben ik altijd bezig geweest met allerlei taken rondom het reclame maken. Onderzoeken, creatieve concepten bedenken en het concept vertalen naar een communicatiestrategie met de bijbehorende middelen. Logo’s, huisstijlen, animaties, magazines en marketing was iets waar ik me dagelijks mee bezig hield. Vrij grafisch gericht dus. De vacature/deze functie is iets totaal anders, maar toch was er geen ander bedrijf waar ik zo graag aan de slag wilde gaan als TOV.team.

 

Klik boven skills

Dit betekent voor mij dat ik een totaal andere kant op ga dan waar ik voor ben opgeleid, maar ondanks dat was er geen betere plek voor mij. Sinds mijn eerste dag bij TOV ben ik druk bezig om me te verdiepen in de wondere wereld van coderen. Tijdens de sollicitatieprocedure kreeg ik te horen dat ik niet vooraan liep qua kennis, maar dat er wel een klik was tussen mij en de andere werknemers. Persoonlijk vind ik het heel leuk dat ik wel de kans krijg om mezelf te ontwikkelen, ondanks dat ik niet de best gekwalificeerde sollicitant was.

Voordat ik “überhaupt” voor een gesprek bij TOV langs was geweest, was het al heel duidelijk hoe men binnen het bedrijf werkt. TOV is nieuw, TOV is modern en TOV is anders. Ook nu ik er werk merk ik dit! Samen met mijn collega’s werk ik aan verschillende projecten en zorg ik ervoor dat alles goed gaat. Ik heb zelf het contact met de klant, dat voelt heel fijn en werkt bovendien erg goed door de korte lijnen. Je bent hier niet iemand die puur werkt voor ‘de baas’, je bent het bedrijf, jij bent TOV. Zo voegt iedereen zijn stukje TOV toe aan het geheel en is het resultaat een hechte, gezellige groep die heel goed met elkaar kan samenwerken.

Leermomenten en specialiteiten

Mijn eerste weken waren druk, omdat er allerlei nieuwe onderwerpen zijn waar je mee te maken krijgt. Desondanks was het in één “woord”: TOV! Juist omdat het voelt als iets wat mag en niet moet. Het is fijn om je collega’s weer te zien en weer gezamenlijk aan de slag te gaan. Zo beginnen we elke dag met een meeting om te bespreken wat er allemaal gedaan moet worden, wat er gedaan is en wat we die dag gaan doen. Voor mij is dit een leermoment waarin ik vragen kan stellen of kan overleggen met mijn collega’s. Tevens kan ik tijdens dit moment laten zien waar mijn specialiteiten liggen.

De switch van vormgeving naar web is overigens wel pittig doordat je veel nieuwe programmeertalen moet leren. Gelukkig kan ik altijd terecht bij Chris of Paul, zij zijn voor mij wandelende encyclopedieën als ik er even niet uitkom. Dit is in het begin natuurlijk even wennen omdat veel van het werk nieuw is, maar door dingen gewoon te doen leer je het snelst. Al met al werk ik in een heel fijn team, waar collega’s veel voor elkaar over hebben. Hierdoor is het ook niet erg om soms even extra hard je best te doen, of net even dat extra stapje te zetten. Zo ben ik voor mijn TOV-tijd werkzaam geweest in de schoonmaak, wat wij nu (tijdelijk) op vrijdag na werktijd gezamenlijk doen. Je kan me dan vinden met in de ene hand een dweil en in de andere hand een ijskoud biertje!

Buiten werken met ijs!

Naast mij, is Wim ook net bij TOV komen werken als ‘Front-end Tovenaar’. We kunnen elkaar daardoor ook vaak helpen met problemen die we tegenkomen. Op die manier leren we elkaar goed kennen en werken we veel samen. Op het kantoor gebruiken we JQBX, waarbij je samen een ‘room’ kan aanmaken, in combinatie met Spotify kan je dan om en om een nummer draaien. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat Wim in ieder geval beter als Front-end developer door het leven kan dan als een DJ, of ik heb gewoon een hele slechte smaak. Wie weet?

TOV is een uniek, modern en out of the box bedrijf. Er heerst totaal geen 9 tot 5 mentaliteit en iedereen is gelijk aan elkaar. Zoals ik ook al zei is iedereen bereid om elkaar te helpen en zo ontstaat er een topsfeer op het werk. Af en toe heb je natuurlijk een moment dat je even vastloopt. Vooral met de warme dagen (en die hebben we nogal vaak momenteel) is het dan echt een uitkomst om even met iemand een potje FIFA te doen of buiten even een lekker ijsje te eten!

Kortom, ik ben helemaal op mijn plek bij TOV. Ik werk in een TOV.team, ik ben bezig met hele leuke opdrachten en ben mezelf bovendien continu aan het ontwikkelen door allerlei nieuwe dingen te leren. Bring it on!