Patrick aan het woord.

Als je op de middelbare school zit komt op den duur hét moment dat je moet gaan bepalen wat je wil gaan doen. Eén ding waar ik als tiener zeker van hield was gamen, veel gamen.

Hi, ik ben Patrick en ik ben alweer bijna twee jaar in dienst bij Tussendoor.

We gaan even terug in de tijd

Mijn zoektocht naar een vervolgopleiding duurde niet heel lang. Zo kwam ik al snel uit bij -de destijds gloednieuwe niveau 4 opleiding- Game Design op het Friesland College. Ik ben altijd al wel geïnspireerd geweest door de grafische ontwikkeling van games. Dit was dan ook mijn motivatie om iets in de gamewereld te willen gaan doen. Deze opleiding leek daarom de perfecte stap.

Na anderhalf jaar werd mij duidelijk wat er allemaal bij het maken van games komt kijken. Ook ontdekte ik wat mij wel en níét lag. Daarnaast is het ontwikkelen van games een niche markt. Je moet voor het grafische werk een ijzersterk portfolio hebben om in de gamewereld aan de bak te komen. Kortom, ik kwam al snel tot het inzicht dat deze wereld niet voor mij was weggelegd. Ik besloot daarom om de opleiding versneld af te ronden.

Tijd voor passie

Met een MBO diploma op zak begon ik aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de NHL Stenden Hogeschool. Tijdens deze opleiding volgde ik verschillende minoren met één grote winnaar: The Next Web.

Een minor waar het draait om het programmeren voor het web en voor apps. Tijdens deze minor heb ik mijn draai in het vak gevonden én ontdekte ik een passie voor datgeen wat je niet meer kunt wegdenken in ons dagelijkse leven: websites en apps. Een groot deel van mijn studietijd volgde ik deze minor en heb ik de meest toffe projecten gedaan voor externe zorginstellingen. In mijn vrije tijd ontwikkelde ik eigen projecten, waarmee ik vervolgens andere studenten enthousiasmeerde om mee te doen. Één van die toffe projecten staat nog steeds online: cmdquotes.nl.

Na mijn studietijd deed ik veel ervaring op. Zo ging ik bij mijn eerste werkgever fulltime aan de slag en implementeerde ik code op grote schaal. Het idee dat tienduizenden mensen elke maand met jouw product in aanraking komen vond ik heel gaaf. Helaas was mijn toenmalige werkgever, vanwege de pandemie, genoodzaakt om te reorganiseren. Hierdoor veranderde er veel voor mij.

PARTOV/US

Ik ben na een korte zoektocht bij TOV / Tussendoor uitgekomen. Een organisatie waar ik niet onder drie managementlagen werk, maar in een platte organisatie. Waar ik werk met een hechte groep collega’s, al voelt het soms bijna alsof we een groep vrienden zijn. En waar ik en mijn collega’s veel inspraak hebben over alles wat er binnen en buiten het bedrijf gaande is. Echt een TOV gevoel om zo deel uit te kunnen maken van een organisatie.

Bij Tussendoor werk ik op dit moment samen met onze Filipijnse collega’s aan ons eigen nieuwe platform. Iets waar onze nieuwe en bestaande klanten in de toekomst veel van zullen zien. We werken inmiddels al meer dan een jaar aan dit platform en ik ben heel benieuwd hoe dit ontvangen wordt.

Elke dag ga ik samen met onze ‘Filipijnse jongens’ de dagstart in, voor zover dat voor hun een start van de dag is. Tegen de tijd dat we de dagstart houden is het in Manilla al 15.00. Tijdens de dagstart behandelen we alle openstaande ‘tickets’, bugs, nieuwe functies en onderdelen die we kunnen verbeteren.

Bij Tussendoor willen we de beste gebruikservaring en gemak voor onze klanten. We letten niet alleen op wat je op het beeldscherm ziet maar ook wat er onder de motorkap gebeurt, denk daarbij aan gegevensbescherming en beveiliging. Daarbij denk ik ook goed na over implicaties die nieuwe functies kunnen hebben. Deze risico’s deel ik vervolgens met mijn collega’s zodat we het nieuwe systeem zonder implicaties kunnen bouwen. Alles bij elkaar maakt mijn werk leuk en heel divers. Je zit nooit stil en er is altijd ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.