Geschreven door Wim op 25 april 2018

De T van Internet, Marketing en Trainee

Bovenstaande slogan is natuurlijk niet de echte slogan van Tussendoor, maar het zou prima bij de gedachte van het bedrijf passen. De manier waarop zij mij een traineeship hebben aangeboden en deze daadwerkelijk in uitvoering hebben gebracht, is behoorlijk uitzonderlijk te noemen. Het zou in ieder geval uitzonderlijk zijn voor elk ander bedrijf waar ik tot dusver heb gewerkt, maar of het ook daadwerkelijk uitzonderlijk is voor TOV?

Ik denk het niet! Je merkt aan alles dat TOV een bedrijf is die dingen, bij een gebrek aan een beter woord, ‘anders’ doet. Bijvoorbeeld de vacatures, deze zitten vol met woordspelingen als ‘Front-end Tovenaar’ of ‘Koning-Klantgeluk’, sollicitanten worden uitgenodigd om mee te lunchen, er wordt elke ochtend vers brood bezorgd door de bevriende bakker uit de buurt, de pakketbezorgers worden bij hun voornaam aangesproken, er komt om de week een masseur langs die je helemaal ontstresst en er wordt af en toe, mits daar tijd voor is, een potje Fifa op de Xbox gedaan.

Er heerst een sfeer die je eerder verwacht bij een hele hechte vriendengroep dan bij collega’s. Dat is iets wat het bedrijf enorm uitzonderlijk maakt, maar wat het ook voor een nieuweling zoals ik lastig kan maken om zijn/haar plek te vinden. In het dagelijks leven zou je je daar druk om kunnen maken, maar bij TOV krijg ik het gevoel dat het vinden van mijn plek wel goed komt!

Maar hoe ben ik eigenlijk als trainee bij TOV binnen gekomen? Want er heeft geen vacature van trainee front-end Tovenaar online gestaan en die staat op dit moment ook niet online. Dus hoe heb ik dat eigenlijk voor elkaar gekregen? Ik heb gesolliciteerd voor de parttime functie ‘Koning-Klantgeluk’ bij Verbonden. Tijdens de sollicitatie vertelde ik waarom ik een parttime baan zocht, ik ging mijzelf namelijk laten herscholen tot front-end developer. Ik had na mijn sollicitatie voor ‘Koning Klantgeluk’ goede hoop dat ze mij wel eens zouden aanwijzen voor deze functie. Ik kreeg later vrij snel een telefoontje en ik werd gevraagd of ik nog een keer langs wilde komen om het één en ander te bespreken, dit zou alleen niet over de functie gaan waarvoor ik had gesolliciteerd. Dit vond ik bijzonder, maar ik was wel geïnteresseerd!

Een aantal dagen later kwam ik langs op kantoor en werd mij een Traineeship aangeboden. Een kans waar ik een beetje overdonderd door was, want wanneer ik hier ‘ja’ tegen ging zeggen, zouden mijn eigen plannen behoorlijk opgeschud worden. Gelukkig zag ik na een tijdje in dat de kans die mij werd aangeboden een ‘once in a lifetime opportunity’ was en ben ik met volle overtuiging mijn Traineeship gestart.

Nu kan ik mij al een maand TOV’r noemen, een maand waarin ik toch al veel meegemaakt en geleerd heb. Zo heb ik al een week remote mogen werken omdat mijn vriendin in het buitenland studeert, hier komt later meer over! Deze maand (en volgens mij de vorige maanden ook al) is het erg druk bij Tussendoor. Dit betekent dus dat iedereen bij Tussendoor erg druk bezig is met zijn eigen werk en dat ik veel aan mijzelf word overgelaten. Op bepaalde momenten is dit wel lastig, maar doordat ik veel zelf uit moet zoeken denk ik dat ik juist veel sneller leer. 

Om de beginselen van HTML en CSS te leren heb ik eerst freeCodeCamp gedaan. Hier ging ik vrij snel doorheen, omdat ik voor mijn tijd als TOV’r al Codecademy doorlopen heb. Toch heeft deze herhaling op freeCodeCamp mij wel goed gedaan! Vervolgens was het voor iedereen een beetje zoeken wat de beste manier was om mij op te leiden, want voor mij is het de eerste keer dat ik een Traineeship volg, maar voor TOV is het ook de eerste keer dat ze een Trainee in dienst hebben. Samen komen we er wel uit en is de beslissing gemaakt om mij eerst verder te laten werken met HTML en CSS voordat ik verder ga. Zo gezegd, zo gedaan.

Vervolgens ben ik namelijk veel bezig geweest met het omzetten van ontwerpen / Photoshop bestanden naar HTML/ CSS. Dit is voor mij momenteel redelijk uitdagend, maar met Google en mijn collega’s weet ik de problemen en hindernissen goed te tackelen. Elke keer nadat ik een ontwerp heb omgezet, wordt deze (net als al het ander werk) gecontroleerd door Chris of het kwaliteits-controle kanaal in Slack. Chris voorziet mij daarbij van de nodige feedback, waar ik weer verder mee kan.